Privacy policy

Olympische schietstand Opwijk

Privacybeleid

  1. Inleiding

Bescherming van persoonlijke gegevens en privacy zijn fundamentele rechten gewaarborgd door internationale verdragen. Onze organisatie doet alle mogelijke moeite om de volledige naleving van de privacywetgeving te garanderen.

Dit Privacybeleid dient samen gelezen te worden met het Cookiebeleid. Dit vindt u hier [link naar cookie beleid, mag huidige tekst zijn].

 Dit beleid is van toepassing op alle gegevensverwerkingsactiviteiten die de Organisatie beheert.

Gelieve er rekening mee te houden dat dit Privacybeleid op regelmatige basis kan wijzigen om bijvoorbeeld te voldoen aan nieuwe wettelijke verplichtingen. We raden u aan dit Privacybeleid af en toe te raadplegen om op de hoogte te blijven van hoe wij omgaan met uw persoonlijke informatie.

  1. GEZAMENLIJKE VERWERKINGSVERANTWOORDELIJKEN

Uw gegevens worden verwerkt op informatica systemen die beheerd worden door de volgende organisatie die gezamenlijk optreden als verwerkingsverantwoordelijke (hier ook aangeduid als “Organisatie”):

            The Shooting Range BV

            Ternatsestraat 210

            1790 Affligem

            www.theshootingrange.be | mail:    dirk@theshootingrange.be

            BE 0788.259.117

            The Shooting Academy vzw

            Ternatsestraat 210

            1790 Affligem

            www.theshootingrange.be | mail:    dirk@theshootingrange.be

            BE 0739.874.527

Indien u nog vragen hebt over dit Privacybeleid of uw rechten wil uitoefenen die erin uiteengezet zijn, kan u contact opnemen met onze veiligheidsconsulent voor informatieverwerking:

Via post:                                   

            The Shooting Range BV

             Privacy Compliance Officer

             Ternatsestraat 210

B – 1790 AFFLIGEM

BELGIË

             Telefonisch:      +32 etc

             Via e-mail:        dirk@theshootingrange.be

  1. gegevensverwerking

De persoonlijke gegevens die we verzamelen kunnen de volgende zaken omvatten:

  • Contactgegevens zoals naam, adresgegevens, telefoonnummer, gsm-nummer, fax en mailadres;
  • Geboorteplaats, geboortedatum, geslacht, nationaliteit
  • Een foto;
  • Een uittreksel strafregister
  • Een medisch attest

Persoonlijke gegevens kunnen verwerkt worden voor de volgende doeleinden:

  • Om contact met u te kunnen opnemen indien u informatie aanvroeg via de website, telefoon of een ander kanaal;
  • Om een dagkaart te kunnen opstellen als occasioneel gebruiker van de schietstand voor vuurwapens;
  • Om het wettelijk verplichte aanwezigheidsregister voor de schietstand voor vuurwapens bij te houden;
  • Om onze ledenadministratie te voeren en om u aan te sluiten bij een erkende schietsportfederatie;
  • Om u bij te staan bij de aanvraag van een voorlopige sportschutterslicentie of bij de aanvraag, de geldigverklaring of de hernieuwing van een sportschutterslicentie;
  • Om ons toe te laten toegangscontrole uit te voeren om na te gaan of u in orde bent met alle administratieve verplichtingen ten aanzien van de organisatie en of u aan de wettelijke voorwaarden voldoet om toegang te krijgen tot de schietstand waar vuurwapens gebruikt worden;
  • Voor het voeren van onze boekhouding en het voldoen aan onze boekhoudkundige, fiscale en sociaalrechtelijke verplichtingen;
  • Om onze administratie te kunnen voeren voor medewerkers en vrijwilligers;
  • Om cameratoezicht te kunnen uitoefenen op de schietstand met het oog op het toezien op het naleven van het intern reglement waaronder de veiligheidsregels en het vaststellen van schade die u zou veroorzaken aan de infrastructuur

Persoonlijke gegevens kunnen verwerkt worden omwille van volgende juridische redenen:

  • Naleving van wettelijke verplichtingen; of
  • Verwerking is noodzakelijk voor doeleinden met betrekking tot het rechtmatig belang van onze Organisatie of dat van ontvangende derde partijen die persoonlijke gegevens verkrijgen, op voorwaarde dat deze belangen niet in strijd zijn met die van de betrokkene of met fundamentele rechten en vrijheden.
  1. ontvangers

Uw persoonlijke gegevens worden in de regel nooit doorgegeven aan derden.

Uw persoonlijke gegevens worden enkel doorgegeven in volgende gevallen en aan volgende personen:

  • Wij zijn verplicht om mee te werken aan controles door gerechtelijke – of politiediensten. Bij dergelijke controles kunnen uw gegevens door deze diensten mogelijk worden geraadpleegd;
  • Indien u aansluiting wenst bij een schietsportfederatie, geven wij de door deze federatie gevraagde gegevens door aan deze federatie;
  • Indien u ons vraagt u bij te staan met aanvragen van een voorlopige sportschutterslicentie of met de aanvraag, de geldigverklaring of de hernieuwing van een sportschutterslicentie zullen wij de door de federatie gevraagde gegevens aan hun overmaken;
  • Indien u met een dagkaart als occasioneel schutter gebruik maakt van de schietstand voor vuurwapens, zal de dagkaart conform de wettelijke bepalingen worden overgemaakt aan de gouverneur bevoegd voor uw verblijfplaats of aan de Federale Wapendienst indien u geen verblijfplaats heeft in België;
  • rechtbanken, autoriteiten, gerechtelijke of politionele overheden, regelgevende instanties, advocaten of andere partijen, wanneer het redelijkerwijs noodzakelijk is voor het instellen, uitoefenen of verdedigen van een vordering of met het oog op een confidentiële alternatieve geschillenregeling;
  • gegevensverwerkers gebonden door een overeenkomst inzake gegevensverwerking, inclusief loonadministratiekantoren.

Gelieve er rekening mee te houden dat bovenstaande lijst niet exhaustief is en er andere voorbeelden kunnen zijn of er zich andere situaties kunnen voordoen waarin het noodzakelijk is dat wij uw persoonlijke gegevens delen met of doorgeven aan derden om onze eigen diensten zo efficiënt mogelijk te verlenen. 

  1. opslagtermijn

Persoonlijke gegevens zullen verwijderd worden wanneer deze niet langer vereist zijn voor de doeleinden opgelijst in titel 3 of wanneer het voor de Organisatie niet langer wettelijk verplicht of anders toegelaten is om deze gegevens verder te bewaren. De Organisatie zal gegevens bewaren in de mate dat dit noodzakelijk is om aanspraken te doen gelden of zich ertegen te verdedigen tot het einde van de relevante bewaartermijn of tot de betreffende aanspraken geregeld zijn.

De Organisatie neemt passende beveiligingsmaatregelen om uw persoonlijke gegevens te beschermen tegen vernietiging, verlies, aanpassing of onrechtmatige verwerking. Onze bestuursleden, dienstverleners, medewerkers, vrijwilligers en verwerkers van gegevens die toegang hebben tot en betrokken zijn bij het gegevensverwerkingsproces zijn verplicht de vertrouwelijkheid van dergelijke gegevens te respecteren.   

Camerabeelden worden maximaal 1 maand bewaard.

  1. andere websites

Onze website kan doorverwijzingen, ook hyperlinks, naar websites voorzien die aangeboden en/ of gehost worden door andere bedrijven/ personen of door sociale media. Onze organisatie is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor het verwerken van uw persoonlijke gegevens via deze websites. Wij raden u daarom aan ook het Privacybeleid van deze websites te consulteren.

  1. rechten | Klachten

Omwille van de naleving van de privacywetgeving, en binnen de grenzen van deze regelgeving, hebben betrokkenen de volgende rechten inzake verwerkingsactiviteiten door onze Organisatie:

  • Toegang tot alle opgeslagen persoonlijke gegevens;

U hebt het recht om na te gaan of uw persoonlijke gegevens al dan niet verwerkt worden. Indien deze verwerkt worden, kan u een kopie van deze persoonlijke informatie opvragen (samen met bepaalde andere gegevens). Voor bijkomende kopieën kan een passende vergoeding worden gevraagd.

  • Het recht om uw persoonlijke gegevens te corrigeren of bij te werken;

U hebt het recht om uw persoonlijke gegevens te laten corrigeren indien deze niet compleet of onjuist zijn.

  • Het recht om verwijdering van uw persoonlijke gegevens te vragen (“recht om vergeten te worden”);

U hebt het recht om verwijdering van uw persoonlijke gegevens te vragen indien hiervoor een wettelijke basis voorhanden is, bijv.: wij hebben uw gegevens niet meer nodig, u trok uw toestemming in voor de verwerking van deze gegevens, de verwerking van deze gegevens gebeurde onrechtmatig…

  • Het recht om de verwerking van uw persoonlijke gegevens te beperken (bijv. het recht om uit onze mailinglijsten verwijderd te worden);

U hebt het recht te vragen om de verwerking van uw persoonlijke gegevens te beperken indien hiervoor een wettelijke basis voorhanden is, bijv.: er is twijfel over de juistheid van de persoonlijke gegevens; de verwerking van de gegevens gebeurde onrechtmatig, maar u verkiest beperking van het gebruik van uw persoonlijke gegevens boven verwijdering…

  • Het recht om persoonlijke gegevens over te dragen (“gegevensoverdraagbaarheid”);

U hebt het recht om, in bepaalde omstandigheden (bijv. indien de verwerking langs geautomatiseerde weg gebeurde), de persoonlijke gegevens die u ons bezorgde te bekomen in een gestructureerd, veelgebruikt en machine leesbaar formaat en door te geven aan een andere gegevensbeheerder.

  • Het recht om uw toestemming in te trekken;

Wanneer het verwerken van gegevens gebaseerd is op uw toestemming (of uitdrukkelijke toestemming) hebt u te allen tijde het recht uw toestemming in te trekken. Het intrekken van uw toestemming heeft geen effect op het rechtmatige karakter van de gegevensverwerking voor de intrekking.

  • Het recht om bezwaar aan te tekenen;

U hebt het recht om bezwaar aan te tekenen tegen de verwerking van uw persoonlijke gegevens, om redenen die te maken hebben met een specifieke situatie, indien wij:

  • De gegevens verwerken voor ons eigen rechtmatig belang of dat van iemand anders, behalve indien wij aantonen dat er dwingende juridische redenen zijn om dit te doen; of
  • De gegevens louter voor marketingdoeleinden verwerken.

Elk verzoek moet gericht worden aan Veiligheidsconsulent Persoonsgegevens via post of via e-mail aan dirk@theshootingrange.be   Elk verzoek dient voldoende bewijs van identiteit te leveren. Behalve in het geval van manifest ongefundeerde of overdreven verzoeken zal er geen vergoeding worden gevraagd.

De Organisatie verbindt zich ertoe alle verzoeken of klachten te onderzoeken en te beantwoorden binnen een redelijke termijn. Wanneer het antwoord niet afdoende blijkt, kunt u contact opnemen met de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit:

            via post:           Gegevensbeschermingsautoriteit

                                    Drukpersstraat 35

                                    B – 1000 BRUSSEL

            telefonisch:       +32 2 274 48 00

            via e-mail:        commission@privacycommission.be